Skip to main content

Zöldebb Környezetért Program

Cetelem a Zöldebb Környezetért Program

A Magyar Cetelem Bank fontosnak tartja, hogy a társadalom hosszú távú érdekeit szem előtt tartva, aktívan részt vegyen környezetünk védelmében.

2010. április 1-től indítottuk el a Cetelem a Zöldebb Környezetért Programot, amelynek keretein belül már számos lépést tettünk környezetbarát működésünkért:

  • Bevezettük központi irodánkban a szelektív hulladékgyűjtést. A selejtezett papíralapú nyomtatványokat, újságokat elszállíttatjuk újrahasznosításra.
  • A veszélyes hulladékokat külön kezeljük és megsemmisíttetjük.
  • Üzleti papíralapú folyamatainkat elektronikus dokumentációval váltottuk ki, ezzel a fejlesztéssel radikálisan csökkentettük papírfelhasználásunkat.
  • Folyamatosan bővítjük újrahasznosított papír felhasználásával készült kiadványaink körét.
  • Irodaházunk helyiségeiben hőfokszabályzóval láttunk el minden radiátort és légkondicionálót.
  • Munkatársaink képzésével folyamatosan törekszünk az energiafogyasztás csökkentésére és a papírfelhasználás visszaszorítására.

Cetelem Zöldsuli

Hisszük, a környezet hosszú távú megóvásához nélkülözhetetlen a jövő generáció aktív közreműködése, bevonása, ezért társadalmi felelősségvállalásunk keretében 2011-ben új kezdeményezést indítottunk, a Cetelem Zöldsuli programot.

A program első négy évében általános iskolák részére hirdettünk pályázatot iskolaudvaruk zöldítésére. Közel 500 iskola nyújtotta be pályázatát, melyek közül 44 intézményben már az összesen 32 millió forint támogatásból kialakított - pázsit telepítésével, fák, cserjék és virágok ültetésével kizöldült - udvar várja a diákokat.

A jubileumi 5. évben megújítottuk a programot. Általános iskolai osztályok számára hirdetünk környezetvédelmi témában képzőművészeti pályázatot. A pályázók között összesen 4 és fél millió forint értékű támogatást osztunk szét, amelyet erdei iskolai táborozásra használhatnak fel.

A Cetelem Zöldsuli programnak csak egyik célja anyagi segítséget nyújtani a diákok környezeti nevelésére. Ennél is fontosabb az, hogy a gyermekeknek megmutassuk, mit jelent a környezetvédelem a mindennapokban, és hogy megtapasztalhassák, ők maguk is tehetnek Földünk megóvásáért.

Tudjon meg többet a Cetelem Zöldsuli Programról!
Cetelem Zöldsuli térkép